fbpx

Ingyenes hallásvizsgálat

Jelentkezzen egy átfogó és alapos hallásvizsgálatra a Fontos a Hallásom program jóvoltából. A részvétel a hallásvzsgálaton teljesen ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Mi történik egy hallásvizsgálaton?

Partnereink hallásközpontjaiban Ön ingyenesen vehet részt a egy átfogó hallásvizsgálaton, és a priorizált előjegyzési rendszerünknek köszönhetően Önnek még várakoznia sem kell!

A hallásvizsgálat ingyenes, leletkiadás nélkül. 

A hallásvizsgálat meghiúsulása esetén a felmerülő költségeket nem áll módunkban megtéríteni.

Nézzük meg, hogy pontosan hogyan zajlik, mi történik az audiológiai vizsgálat során.

A hallásteszt – csakúgy, mint minden más szűrővizsgálat – az anamnézis felvételével kezdődik. Annak érdekében, hogy a szűrést végző hallásspecialista egy előzetes képet kapjon az Ön egészségi állapotáról, valamint minden olyan korábbi élet- és munkakörülményéről, ami befolyásolhatta jelenlegi hallásminőségének állapotát, egy pontos, minden fontos információra kiterjedő kérdéssort tesz fel Önnek.

Az anamnézis felvétele után a hallásspecialista ellenőrzi a hallójárat állapotát. Amennyiben a dobhártya sérült vagy a hallójáratban fülzsír található, a hallásvizsgálatot nem lehet elkezdeni. Mindkét esetben – a dobhártya sérülésének kezeléséhez illetve a fülzsír eltávolításához – fül-orr-gégész szakorvosi beavatkozásra van szükség.

A hallásvizsgálatot egy speciális, erre a célra kialakított hangszigetelt helységben végezzük. A szűrés a szaknyelvben küszöb vizsgálatként definiált – úgynevezett légvezetéses és csontvezetéses – vizsgálatokkal indul. Ezek célja, hogy megtaláljuk azt a legkisebb intenzitású hangot, amelyet Ön már éppen meghall.

A fülhallgató felvétele után különböző frekvenciájú hangokat játszunk le audiométer segítségével. A hangokat légvezetéses vizsgálatnál 125 Hz és 8000 Hz között, csontvezetéses vizsgálatnál 250-4000 Hz között vizsgáljuk külön-külön mindkét fülön; többszöri ismétléssel. A hangok érzékelésének pillanatában a kar felemelésével vagy egy gomb megnyomásával kell visszajelezni.

A küszöb feletti vizsgálatok célja, hogy kiderüljön, hogy melyek azok a legerősebb hangok, amiket a páciens még tolerál, mennyire hallja meg a beszédet, és mennyire sikerül megértenie azt. Amennyiben a hallásküszöb vizsgálat során bebizonyosodik, hogy olyan eredetű halláscsökkenésről van szó, melyet orvosilag – gyógyszeresen vagy műtéti beavatkozással – nem lehet segíteni, és a hallás javítása csak hallókészülékkel lehetséges, hallásspecialistánk kiválasztja az Ön halláspanaszának kezeléséhez leginkább megfelelő készüléket.

Ingyenes hallásvizsgálat jelentkezési lap

Ingyenes hallásvizsgálathoz kérjük töltse ki a jelentkezési lapot. Kollégáink egy munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott telefonszámon időpont egyeztetés céljából.

Írjon Nekünk!

Nyitvatartás